2008.12.30. 15:57

13:07-kor ébredtem fel... az elmúlt 7napban sikerült kicsináljam a bioritmusom :) 23.a óta kék tablettáztam, azért,h jól nézzek ki a karácsonyi fényképeken (nem jött össze:D), aztán,h jól nézzek ki a.... (ez összejött) aztán,h ne hánykolódjak egészéjszaka, aztán,h nyugodtabb legyek, aztán már kitudja miért, aztán,h ne igyak meg két liter kávét a doki előtt - és tegnapra pont a dokira már összejött.. 5óra múlva hirtelen felpattantak a szemeim - azóta nagymama olyan kicsik a szemeid ,de a pupilláid mégis olyan tágak... és hófehérke szép az arcod .. ma hajnal kettőkor szintén fixiroztam egy ideig ,de nem ... és itt az eredménye, reggel 8kor felébredtem, visszaaludtam és du 1 után ébredtem.. habár asszem bioritmus ide oda, az aggasztóbb inkább az,h az agyam ugyan úgy pörög mint régen :/ az alvás nagyon fontos, mind testileg mind lelkileg; és a hiánya :s meg ha kék tablettával érjük el :s borzalmas hatásokkal van rám. de azért az este 9kor elalszunk elméletet nem fogom hírdetni, régen mindig az éjfél volt normális a számomra, mostanában ha egy, másfél órás hánykolódás után nem jön a kék tabletta (amiből már csak két éjszakára elegendőm van) akkor még további egy, v másfél órás hánykolódás jön:/
tegnap megleptem magam egy doboz új teával ; ,,mikor lelkedet elönti a szomorú hiány érezd,h csendet és nyugalmat kíván fogyaszd e teát, mely megszólít téged megvéd a bajtól és kitisztítja véred elönti lényed a mézédes valóság és eltűnik szivedből örökre a rabság" . (felkiáltójel van a végén) ánizs,édesgyökér,édeskömény,gyermekláncfűgyökér,karob,kardamom,gyömbér,fahéj és bors :) fekete tea mentes  ,,különösen erőteljes íze meditatív hangulatot te-remt. a benne található növények segítik a testi és a szellemi tisztaság elérését. figyelje meg, hogyan színesítik meg minden-napjait a fűszerek és zöld " - innentől a végét elfelejtették rányomtatni... de ma éjjel ez fog boldoggá tenni :))

és az ebéd előtt rágyujtok dologra is rákaptam... (nem igaz,h akkor nem tudsz enni xD v csak amúgy sem tudok enni) azóta a kedves barátaimmal telefonálok :) közben túl vagyok a tegnap óta először azon a bizonyos dolgon - nem véreztem el , sőt egyáltalán nem véreztem, iszonyatosan fájt úgyhogy azóta kicsit elszomorodtam.. úgyhogy úgy érzem megérdemelek 20-30 percenként egy szál cigit meg két óránként egy gyenge általam kevert borzalmas koktélt :D ugyanakkor most tényleg félek, de ez a fájdalom teljesen normális egy nap után.. sőt, a májusi trombózis eltávolítás másnapján ízekre szakadt a seb és ájulás közeli állapotba kerültem; ennek ellenére azért most is ahogy anyám fogalmazott átélem milyen egy nőnek a szülési fájdalom:) csak én belül vagyok szétroncsolva - sőt kétlábon járó inkubátorként is éreztem magam annó,csak én az egészséges visszafejlődésért rimánkodtam:))) de asszem már az elefántok és a kékbálnák iránt is elég kifinomult empatikus képességet fejlesztettem ki:)
nagyon hiányoztak már a barátaim; most ezek a félórás telefonos beszélgetések nagyon jól esnek:) mások problémáit,csalódásait,örömeit, félelmeit és nevetését hallgatva ismét átértékelem a dolgaimat. már alig várom,h találkozzak velük, annyira jó érzés lesz olyanokkal lenni akiket boldoggá tesz az,h látják rajtam,h jobban sőt jól vagyok :-) csak ma még elég nehézkesen megy a járás :s remélem hétfőre újra képes leszek a normális tempómra ;)
 

mást látok a tükörben ha belenézek. ;) mást.... kezdem.... saját magamat ... látni:)
az arcelemzésem szerint, az íves homlokom azt jelenti ,h hajlamos vagyok arra,h engedjek a lelkemet elöntő kételyeknek, a 'széles' állkapcsom 'vége' (az íves 'árja" állkapcsom:D amiért a japánok oda vannak....:D) tekintélyt vált ki másokból számomra, az íves kis orrom (amiről az idióta ódákat zengett - még szerencse,h a másik általa egekig magasztalt testrészemet nem lehet elemezni:DDDDDD ) szilárd és pozitív személyiséget jelent, az íves vékony (irigykedhettek:D) szemöldököm pedig kreatívitást jelképez :) bár az efajta személyiség elemzésben én nem igazán hiszek, mert a külsőmet nagyrészt anyámtól és a nagyapámtól örökölt " " " tökéletes " " " géneknek köszönhetem - tőlük van a bármennyit eszem egy dekát sem hízom (meg persze az állandóan mozgok miatt is meg feltételezem,h a cigiben lévő káros anyagok által elpusztított cuccok miatt is - bár a nagyapám már rég nem dohányzik) a nagyamától a kézujjaimat örököltem :) a hatalom és a mások felett való uralkodás vágyammal együtt :DD déditől a lábujjaimat és a lábfejemet (remélem én is ugyan olyan tökéletesen fogok tudni járni mint ő tegnap - 90 évesen - ) ő az eddig eltelt 90 éve alatt soha sem volt megfázva sem.. agyilag is teljesen ép , bár ennek az ellenkezőjét szereti kelteni másokban - a nagyamát a sírba teszi - szó szerint, már 1x megkérdezte tőle,h kifogja őt fuvarozni ha ők már meghalnak... és minden közös étkezésen eltudja játszani,h véletlenül akar az asztalfőre ülni (az mindig a nagyapám helye - mindenkinek meg van a saját helye, és csak oda ülhet le , és csak akkor állhat fel ha a nagyapám befejezte az étkezést:) szóval mindenétkezés előtt hatalmi harc dúl kettejük között... :D )

a cigire visszatérve.. tegnap reggel megint kiégettem a szőnyegemet egy helyen :s néha ha halálosan fáradt és ideges vagyok akkor hajlamos vagyok kiejteni a kezemből ha hirtelen mozdulatot teszek, és ezt számtalan helyen bánta már a szőnyegem (éljen a parketta) pár ruhám és a bőröm is (éljen a körömvirág kenőcs és az aloevera amik 4-7nap alatt nyom nélkül eltüntették eddig az összes égési sérüléseimet:)) ) a nagyanyáméknál összekentem a párkányt... (még nem vették észre) szerintem felakasztanának ha náluk égetném ki a szőnyeget; pár éve anyám véletlenül egy borsónyi mérető krémet ejtett le a szőnyegükre .... azóta sem felejtették el:) úgy 5éve 1x nyáron rágyújtottam annak a hálószobájuknak az ablakában ahol akkor alszom ha egyedül vagyok ott, akkor jöttem rá,h a nagyszüleim fényes karriert futhatnának be egy nemzetközi repülőtéren vagy egy luxus étteremben - pár perc alatt öngyilkosságra v még rosszabbra sarkallnák aki rá merne gyújtani:)

hát ez roppant tartalmas volt... :) megyek vissza telefonálni, dvdzni (már a 3.évadot nyomom a satc-ből :p) de továbbra sem gyújtok rá az ágyban.. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://windybarefooted.blog.hu/api/trackback/id/tr71848833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyria · http://tyria.freeblog.hu 2008.12.31. 10:20:28

Bizony nagyon tartalmas! Ahogy jellemzed a családot.... :-) "él" az a része az írásodnak! Nagyon élveztem, sőt magam előtt láttam őket! Ha olvasnák ők még jobban élveznék, sőt megsímogatnák a buksidat is érte!

Az új esztendő meg hozzon Neked sok szépet és jót és vasegészséget!
BUÉK!!!!
süti beállítások módosítása